Jáhly 500g
Kód: 58


Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhly se vyrábí loupáním prosa. Je to tradiční česká plodina na kterou se trochu pozapomnělo díky bramborám a hlavně rýži, která jáhly nahradila.
Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné s velkým množstvím minerálních látek a vlákniny. Jáhly jsou bohaté zejména na hořčík, fosfor, měď, draslík a zinek. Významné je i množství vitamínu B. Patří mezi nejméně alergenní potraviny. Čínská medicína je řadí mezi hřejivé, stejně jako skořici, kari nebo zázvor. Velkou přednosti je, že se jáhly mohou vařit jak na slano, tak i na sladko. Vyzkoušejte vařené nebo dušené jáhly jako přílohu místo rýže. Použít se dají i jako zavářka do polévek a místo těstovin do salátů. Výborný je tradiční jáhelník. A opět můžete vyzkoušet jak sladkou, tak slanou variantu.
Příprava je jednoduchá rychlá. Jáhly důkladně propláchneme a poté spaříme horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti. Na jeden díl jáhel použijeme dva díly vody. Pokud chcete jáhly na kaši tak tři díly vody. Sypké jáhly připravíme podobně jako rýži. Napřed je oprahneme na pánvi a následně vaříme. Jáhly vaříme 15 - 20 minut.
- bezlepková plodina
- jáhly mají u nás dlouhou tradici
- bohaté na hořčík, draslík a jiné minerály
- vysoké množství vitamínu B
- země původu: Ukrajina
- cena za 1kg: 56,- Kč
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrniny a semínka |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
? Hmotnost: | 500g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.