Pohanka

Pohankové placičky

  • odměrka pohanky
  • jeden a půl odměrky vody

Pohanku zalijeme vodou a necháme přes noc odstát, aby pohanka nabobtnala. Ráno pohanku pomixujeme a osolíme. Smaží se na rozpáleném oleji. K placičkám se přidává dle chuti.

 

Pohanková kaše s čočkou

  • 500 g pohanka
  • 250 g čočka
  • cibule
  • česnek
  • 12 hřebíček
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kari
  • máslo

Pohanku propláchneme a zalijeme horkou vodou. Necháme nabobtnat. Pokud vaříme zelenou čočku, musíme ji mít předem namočenou. Červená čočka se nenamáčí. Cibuli usmažíme na másle s česnekem, hřebíčky a skořicí. Přidáme čočku a kari. Společně dusíme. Když máme čočku napůl hotovou přidáme namočenou pohanku, smísíme vše dohromady a dáme do trouby zapéct. Doba přípravy se liší dle použité čočky.

Pohanku zakoupíte zde a zde.

Červenou čočku zakoupíte zde.

Zelenou čočku zakoupíte zde.

 

Za účelem zlepšení Vám poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookie. Soubory cookie jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Více informací najdete zde!