Vlašské ořechy - vánoční cukroví

PRACNY:

280 g tuku, 700 g hl. mouky, 140 g ml. ořechů, 210 g ml. cukru, 100 g jemně nastrouhané čokolády na vaření, 1 vejce, špetka ml. skořice, 1/2 lžičky drceného hřebíčku – vypracujeme těsto, plníme do formiček, upečeme v mírně vyhřáté troubě, vyklopíme  a obalíme v ml. cukru.

SLEPOVANÉ OŘECHY:

300 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 250 g másla, 140 g mletých ořechů, vanilkový cukr, citronová kůra. Vypracujeme těsto, kousky vtlačujeme do formiček (nesmí být plné). Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlé slepujeme ořechovým krémem. Utřeme 100 g másla s 140 g moučkového cukru, 2 žloutky a 140 g mletých ořechů. Slepené ořechy pocukrujeme.

ROHLÍČKY VE FORMIČKÁCH:

400 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 40 g kakaa, 150 g mletých ořechů. Vypracujeme těsto, kousky těsta vkládáme do formiček a upečeme. Konce upečených rohlíčků máčíme v čokoládové polevě.

SLEPOVANÉ ROHLÍČKY

420 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 280 g tuku (Hera aj.), 140 g mletých ořechů, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, citronová kůra. Vypracujeme těsto, kousky těsta vtlačujeme do vymazaných a vysypaných rohlíčkových formiček. Upečeme do růžova, vychladlé slepujeme máslovým krémem, konce máčíme v čokoládě

Vlašské ořechy loupané zakoupíte zde.