Fazole jako pomocník u hubnutí - jak zmírnit nadýmání

Fazole a jiné luštěniny jsou velice zdravé. Pokud před letní sezónou přemýšlíme jak nejlépe zhubnout, fazole a jiné luštěniny nám mohou dobře posloužit. Luštěniny se dají připravit na mnoho způsobů: polévky, saláty, pomazánky, hlavní jídla jako například Mexické fazole. To vše má společné jmenovatele: vlákninu a bílkoviny. 

Vláknina nejen pomáhá trávení a správné funkci střev, ale i na dlouhou dobu zasytí. To nám umožní snížit příjem kalorií bez protivného pocitu hladu. A pokud nehladovíte, máte lepší náladu a myšlenky se netočí jen kolem hubnutí. Navíc obsahují spoustu minerálů a bílkovin, takže organizmus nešidíme a neoslabujeme. 

Jedním větším problémem u luštěnin je nadýmání. Je způsobené složitými cukry, které tělo nestráví. Ve většině případů se časem tělo přizpůsobí a naučí se zpracovávat i tyto cukry.

Tento problém odpadá u červené čočky, která je loupaná a nadýmá minimálně. Je lehce stravitelná a opravdu všestranná. Tím je vhodná i pro děti. Je to jeden z nejlepších pomocníků při hubnutí do plavek. Abychom zmírnili nadýmání u fazolí je třeba je namočit. A to nejlépe přes noc. Fazole namočíme a po dvou hodinách vodu vyměníme. Ráno fazole ještě jednou propláchneme a uvaříme v čisté vodě. Samozřejmě osolené. Pro další snížení nadýmavosti můžeme přidat majoránku, saturejku nebo zázvor.

Nyní si můžete bez obav pochutnat na velké barevné fazoli, která je vynikající na Mexické fazole nebo fazolový salát. Kdo má raději jemnější až máslovou chuť tomu přijdou vhod fazole bílé velké. Pokud je namočíte přes noc, tak se obě vaří v obyčejném hrnci okolo 40 minut. Je to dáno tím, že jsou opravdu čerstvé.