Červená čočka

Salát z červené čočky

  • 100 g červené čočky
  • 100 g cherry rajčátek
  • 50 g rukoly
  • 20 g černých oliv
  • 5 g lněný olej
  • citrónová šťáva
  • Himalájská sůl, kari koření
  • petrželová nať, Nori řasa

Čočku vaříme 12 minut. Jakmile je měkká, dáme ji do mísy, přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, omytou rukolu, olivy, nori řasu. Zakapeme dobrým lněným olejem, citrónovou šťávou, dochutíme solí, kari kořením. Ozdobíme petrželovou natí. 

Červená čočka je k zakoupení zde

Mrkvová polévka z červené čočky

  • 250 g červené čočky
  • 150 g mrkve
  • 1 BIO bujon
  • 3 stroužky česneku
  • Himalájská sůl, majoránka, lahůdkové droždí
  • petrželka na ozdobu, Nori řasa

Červenou čočku netřeba namáčet, takže ji pouze propláchneme vodou a vložíme do hrnce společně s mořskou řasou. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno. Přidáme k čočce, bujónu, dochutíme solí, česnekem, majoránkou a lahůdkovým droždím. Asi 20 minut vaříme. Polévku netřeba ničím zahustit, červená čočka se hezky rozvaří. Na talíři sypeme čerstvou petrželovou natí.

Červená čočka je k zakoupení zde.